De Wolkenmeppers

De Wolkenmeppers

In de Volkskrant van woensdag 23 november 2016 staat een foto van een groep politieagenten die inhakt op een menigte mensen.
Het gaat over een incident uit 2014.
De begeleidende tekst zegt: "De Romeinse politie ranselt Feyenoordfans van de Spaanse Trappen. De Rotterdammers richtten bijna twee jaar geleden voor miljoenen euro's schade aan in de historische binnenstad van Rome, waar Feyenoord tegen AS Roma speelde."

Mijn kleinzoon en ik zitten aan de keukentafel en kijken zwijgend naar de foto. Eén agent slaat met hoog geheven arm en een stok in zijn hand in op een groep vluchtende mensen. Zijn collega houdt een man in een wurggreep en de derde agent hakt er met een zelfde soort stok als de eerste stevig op los.
Er staat een grote letter A op de rug van hun leren jack.
Mijn kleinzoon vraagt me of ik doordrukpapier heb. Hij wil het natekenen. Ik haal een dik blanco A4 vel en hij legt de krantenfoto er op. Dan volgt hij met een balpen de contouren van de drie agenten.
Als hij klaar is pakt hij zijn kleurpotloden en kleurt de drie figuren tussen de doorgedrukte lijnen in met wit en grijs. Vervolgens tekent hij twee wolken boven hun hoofd.

Al die tijd heeft hij niets gezegd, terwijl ik rustig zit te wachten tot hij klaar is. Als ik hem vraag wat hij nu heeft getekend zegt hij: "De Wolkenmeppers."

Daarna plakken we de tekening tegen de muur en kijken er af en toe even naar.

1 Comment

  • buy generic cialis online said

    You actually make it seem really easy along with your presentation however I find
    this topic to be actually something which I feel I'd never understand.
    It kind of feels too complex and extremely broad for
    me. I am having a look ahead in your next post, I will attempt to get the dangle of it!

Add a Comment